Om oss

Vilka är Ahlbins?

Anno 1986

Ahlbins är ett familjeföretag som har haft fotografering som huvudsyssla sedan 1986. Idag är det jag, Felicia, dottern i familjen som är den verksamma fotografen och just bröllopsfoto har blivit min största del bland fotouppdragen. Min pappa Peter Ahlbin startade detta företag och jag är uppväxt som hans lärling där foto varit en stor del av vårt familjeliv. Uppdragen har varit många och varierande, skidbilder, mat, konserter och framförallt bröllop. Maggie Ahlbin är administratören och den som sköter servicen med bokningar och annat praktiskt inför fotograferingar.

Fotografering

Idag är vårt största fotouppdrag bröllop, men vi tar oss ann alla fotouppdrag, stora som små. Kontakta oss gärna för offert för just ditt uppdrag.

m

Bildförädling

Till alla bröllopspaket ingår det fotoutskrifter i högkvalitativt fotopapper. Vi har även samarbeten med tryckerier och hjälper gärna till att skapa fotoböcker och annat tryckt material.

Ahlbins som bröllopsfotograf

En personlig kontakt hela vägen

Funderar ni på att boka oss som bröllopsfotograf? Vad roligt! Många funderar ofta på hur en bröllopsfotografering går till och hur själva bokningen av fotograf fungerar. Det korta svaret är att alla bröllopsfotograferingar är unika och ingen behöver ha samma upplägg som den andra! Det jag alltid erbjuder alla bröllopspar är en kostnadsfri konsultation som inte har något bokningskrav. Då möts vi antingen digitalt eller på plats för att lära känna varandra och gå igenom tankar och funderingar. Känns det rätt för er efter detta möte skriver vi kontrakt och bokar ert datum.

Fram till bröllopsdagen får ni kontakta mig och ställa frågor hur mycket ni vill. Mitt mål är att ni ska känna er trygga i att jag finns här för er och att jag har mycket erfarenhet att dela med mig av.

Dagarna innan bröllopsdagen kommer jag personligen att befinna mig på plats och reka efter den bästa fotoplatsen. Ofta har vi redan planer kring fotoplatsen men det krävs alltid en sista koll så att allt är redo inför er dag. Är det vinter åker jag och Maggie dit ofta med en spade och sopkvast ifall det behöver skottas gångar för att nå de perfekta platserna. Är det sommar handlar det ofta om att få en överblick av ljuset och att göra en sista plan av förflyttningar mellan fotoplatserna.

Själva fotograferingen sker sedan på lite olika sätt beroende på varje brudpars planer för dagen. Ibland är det vigsel ute på fjället, fest i en lappkåta eller på en herrgård i sommarskrud. Ja en bröllopsfotografering kan se ut hur som helst och det finns inga rätt eller fel. Efter fotograferingen tar det ca 3-4 veckor och därefter kommer ni som brudpar att få tillgång till alla bilder genom vår hemsida där ni i lugn och ro kan titta igenom alla bilder och sedan välja vilka ni vill ha utskrivna. När en slutbetalning är gjord skickas utskrifterna till er och ni får möjlighet att även ladda ner alla bilder digitalt.

Vårt team

Fotograf

Felicia Ahlbin

Administratör

Maggie Ahlbin

Fotograf

Peter Ahlbin

Till minne av Peter (1958-2020) som grundade familjeföretaget 1986

Referenser

Felicia fångade vårt mest speciella ögonblick hittills och jag är evigt tacksam för de otroligt vackra bilderna. Vi är supernöjda med Felicia och Ahlbins foto! Hon var lätt att planera med och min sambo kunde göra upp hemliga planer utan min vetskap. Felicia vägledde min sambo och gav bra tips och råd för att lyckas med överraskningsfrieriet. Jag vill verkligen rekommendera alla som tänker fria att boka en fotografering med Felicia! Vi har redan bokat henne till bröllopet 2024

Matilda

Felicia har förevigat mina båda graviditeter, den första vid havet och den andra i fjällen. Hon är otroligt proffsig och har inte bara förmågan att fånga det perfekta ögonblicket i helt otroliga bilder utan också att göra fotograferingen till en avslappnad och stämningsfull stund.

Lina

Att Felicia är en fantastisk fotograf kan ni se från hennes vackra bilder. Med sin sprudlande energi och glada personlighet gör hon verkligen sitt yttersta för att fånga de ögonblick som man önskar. Kan varmt rekommendera Felicia som fotograf för att skapa fina minnen!

Denise

Följ oss på instagram

@ ahlbinsfoto

Close

Hej och välkommen hit! 

Det är jag som är Felicia och fotograf på Ahlbins. Mitt huvuduppdrag är bröllopsfotografering men jag gör även andra uppdrag. Jag utgår från Stockholm och Sälen men reser dit uppdragen tar mig. Hör gärna av dig om du vill veta mer om mig eller hur jag jobbar.

Följ oss

info@ahlbins.se